Rust en aandacht - Ruimte voor inzicht

De behandeling

In mijn praktijk kunt u terecht voor acupunctuurconsulten. Ik maak gebruik van uiterst dunne wegwerpnaalden. Soms zet ik een aanvullende traditionele techniek in, zoals moxa (warme kruiden), cuppen (stimuleren van huid en onderliggend weefsel) of massage. Soms werk ik met de spiertest uit de toegepaste kinesiologie.

Het kan voorkomen dat ik u verzoek eerst de huisarts te consulteren. Overigens is een verwijsbrief van de huisarts niet nodig voor bezoek aan de acupuncturist.

Om een diagnose te kunnen stellen stel ik uitgebreid vragen. Deze vragen gaan over de klachten, maar bijvoorbeeld ook over leef- en eetgewoonten. Vervolgens voel ik de polsen en bekijk ik de tong. Samen bespreken we wat voor u de meest passende behandelstrategie is.

Een consult duurt gemiddeld 75 minuten.

Ik werk in een sfeer van rust en aandacht. Door de uitleg die ik geef, kunt u inzicht krijgen in de oorzaak van uw klachten. Ik geloof in, en heb ervaring met het zelfgenezend vermogen van het lichaam, waarbij binnen reële grenzen, klachten kunnen verminderen of verdwijnen.
De behandeling