menu

Rust en aandacht - Ruimte voor inzicht

De behandeling

In mijn praktijk kun je terecht voor acupunctuurconsulten. Ik maak gebruik van uiterst dunne wegwerpnaalden. Ook is het mogelijk om zonder naalden te werken. Ik plak dan magneetjes van 800 gauss met een gouden coating op een acupunctuurpunt.

Ook werk ik met de spiertest uit de toegepaste kinesiologie.

Soms is het goed om voedingssupplementen of kruidentincturen in te zetten. Of een aanpassing in de voeding te creeëren, wanneer bijvoorbeeld een voedingsmiddel belastend voor je is. Of wanneer er een tekort aan bepaalde stofjes is. 

Om een diagnose te kunnen stellen stel ik uitgebreid vragen. Deze vragen gaan over de klachten, maar bijvoorbeeld ook over leef- en eetgewoonten. Vervolgens voel ik de polsen en bekijk ik de tong. Samen bespreken we wat voor jou de meest passende behandelstrategie is.
Gemiddeld zijn 5 sessies nodig, maar dit kan variëren van 1 tot meer dan 10.

Ik werk in een sfeer van rust en aandacht. Door de uitleg die ik geef, kun je inzicht krijgen in de oorzaak van je klachten. Ik geloof in, en heb ervaring met het zelfgenezend vermogen van het lichaam, waarbij binnen reële grenzen, klachten kunnen verminderen of verdwijnen. Elke situatie kan geoptimaliseerd worden.

Het kan voorkomen dat ik je verzoek eerst de huisarts te consulteren. Overigens is een verwijsbrief van de huisarts niet nodig voor bezoek aan de acupuncturist.
De behandeling