menu

Rust en aandacht - Ruimte voor inzicht

Long Covid of Post Covid

Long Covid of Post Covid


Wat is Long Covid? Wat is Post Covid?
Beide benamingen verwijzen naar het zelfde patroon. Volgens de World Health Organization spreken we van Long Covid wanneer bepaalde symptomen 3 maanden na de acute fase nog aanwezig zijn en 2 maanden of langer duren.
Long betekent in dit geval niet de longen als orgaan. Het is het engelse woord voor lang. Het gaat om klachten die langdurig, soms zelfs na maanden, nog aanwezig zijn.
In de Traditionele Chinese Geneeswijze is van oudsher veel kennis aanwezig over het behandelen van infectieziekten tijdens en na epidemieën.

Welke klachten?
Onder andere: vermoeidheid, rillingen, keelpijn, luchtwegklachten, keelpijn, spierpijn, vermoeide spieren, problemen met de spijsvertering zoals misselijkheid en diarrhee of te losse ontlasting, verlies van reuk en/of smaak, concentratieproblemen, hoofdpijn.

Hoe ziet een behandeltraject eruit?
Tijdens de eerste sessie van 90 minuten is er een uitgebreide intake gevolgd door een  een (korte) behandeling. Je kunt dus meteen ervaren of het wat voor je is. Na afloop bespreken we samen het gewenste vervolgtraject.
Meestal weet je na 3 sessies of het voor je werkt of niet. Dit kunnen sessies van 90, 60 of 45 minuten zijn.

Door aanvullend gebruik te maken van toegepaste kinesiologie, waarbij ook voeding, lifestyle en midset in beeld komen, kan het herstelproces krachtig en precies op maat voor jou worden ingezet. 

Mogelijk verwijs ik door naar de huisarts of een andere therapeut of hulpverlener.


Kosten en vergoeding

 

Long Covid of Post Covid