menu

Rust en aandacht - Ruimte voor inzicht

Long Covid of Post Covid

Wat is Long Covid? Wat is Post Covid?

Beide benamingen verwijzen naar het zelfde patroon. Volgens de World Health Organization spreken we van Long Covid (Post Covid) wanneer bepaalde symptomen 3 maanden na de acute fase van een Covid-19 infectie nog aanwezig zijn en 2 maanden of langer duren.
Het gaat dus om klachten die langdurig, soms zelfs na maanden of jaren, nog aanwezig zijn.
In de Traditionele Chinese Geneeswijze is van oudsher veel kennis aanwezig over het behandelen van infectieziekten tijdens en na epidemieën. Deze kennis is aangevuld met de meest recente klinische inzichten over Covid-19.

Welke klachten?

Onder andere: vermoeidheid, luchtwegklachten, keelpijn, krachtverlies/pijn/zwaar gevoel in de spieren, problemen met de spijsvertering zoals misselijkheid en diarrhee of te losse ontlasting, verlies van reuk en/of smaak, concentratieproblemen, hersenmist, hoofdpijn, duizeligheid, snel overprikkeld, trillen en/of tintelingen en/of doof gevoel in ledematen.

Hoe ziet een behandeltraject eruit?

Tijdens de eerste sessie van 90 minuten is er een uitgebreide intake gevolgd door een  een (korte) behandeling met naaldjes of magneten. Je kunt dus meteen ervaren hoe het voor je werkt. Na afloop bespreken we samen het gewenste vervolgtraject.
Het is aan te raden om minstens 2 vervolgsessies te doen. Dit kunnen sessies van 90, 60 of 45 minuten zijn.

Door aanvullend gebruik te maken van toegepaste kinesiologie, waarbij ook voeding, lifestyle en mindset in beeld komen, kan het herstelproces krachtig en precies op maat voor jou worden ingezet. 

Mogelijk verwijs ik door naar de huisarts of een andere therapeut of hulpverlener.


Kosten en vergoeding

Long Covid of Post Covid