menu

Rust en aandacht - Ruimte voor inzicht

Post Corona Behandelingen

Long Covid


Wat is Long Covid?
Als je na het doormaken van een corona besmetting door de acute fase heen bent, maar na meer dan een maand nog steeds niet hersteld bent, spreek je van Long Covid. Long betekent in dit geval niet de longen als orgaan. Het is het engelse woord voor lang. Het gaat om klachten die langdurig, soms zelfs na maanden, nog aanwezig zijn.

Welke klachten?
Onder andere: vermoeidheid, rillingen, keelpijn, luchtwegklachten, keelpijn, spierpijn, vermoeide spieren, problemen met de spijsvertering zoals misselijkheid en diarrhee of te losse ontlasting, verlies van reukvermogen, concentratieproblemen.

Hoe behandelen?
Veel is nog onbekend en al doende leren we bij. Dat geldt voor de hele (medische) wereld en ook voor de Chinese Geneeswijze, al is daar van oudsher al veel kennis aanwezig over het behandelen van infectieziekten tijdens en na epidemieën.

In mijn praktijk combineer ik acupunctuur met de toegepaste kinesiologie. Samen kijken we of behandeling mogelijk en gewenst is en hoe een behandeltraject eruit gaat zien.

Mogelijk verwijs ik door naar de huisarts of een andere therapeut of hulpverlener.


Post Lockdown

De corona pandemie heeft wellicht ieder mens op aarde geraakt. Dat schept verbinding. Echter hóe iemand geraakt is, is op individueel niveau heel verschillend. De lockdowns, het verplicht afstand houden en de sociale isolatie kunnen een grote invloed hebben op je gezondheid en algeheel welzijn.

Welke klachten?
Bijvoorbeeld te veel en langdurige stress door thuiswerken, overwerken of juist werkloos thuis zitten. Stress uit onder andere in onrust, slecht slapen, hartkloppingen, verminderde weerstand, hoofdpijn, over vermoeidheid of juist hyper actief zijn en meer.

Gevoelens en gedachten hebben hun weerslag op de fysieke gezondheid. Angsten, depressieve gevoelens, gevoelens van eenzaamheid of zorgen hebben over de toekomst, richting kwijt zijn etc. kunnen zich bijvoorbeeld uiten in klachten van de spijsvertering, zware vermoeidheid, huidproblemen, slecht slapen, oogproblemen, hoofdpijn en meer.

Welke behandeling?
Met Kinesio-acupunctuur gaan we op zoek naar de bron van de klachten. Desgewenst kan ik testen of kruidentincturen, voedingssupplementen of verandering in voeding nodig zijn.
Daarnaast is het mogelijk om met de Ontspannende Chinese Gezichtsmassage te werken aan stress verminderen en ontspanning. 

Hoe vaak?
Soms is één behandeling voldoende om weer in balans te komen, soms zijn meerdere behandelingen nodig. Dit bespreken we vooraf, maar ook per afspraak weer opnieuw.
Post Corona Behandelingen